amitie

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

education


    KALP KRİZİ İLE İLGİLİ BİLGİLER VE BESLENME

    Admin
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 263
    Kayıt tarihi : 18/01/09

    KALP KRİZİ İLE İLGİLİ BİLGİLER VE BESLENME Empty KALP KRİZİ İLE İLGİLİ BİLGİLER VE BESLENME

    Mesaj  Admin C.tesi Kas. 21, 2009 12:24 pm

    Kalp krizi:

    Kalp krizi sonucu kalp kaslarının bir kısmaı ölür, çünkü tıkanan kronarlar nedeniyle beslenemezler. Kalp üç kronar damarı ve bunların uzantıları olan kılcal damarlarla beslenirler ve oksijen alırlar. Bu damarlardan birinin tıkanması ile kandolaşımı o bölgede tıkanır. Şayet kısa sürede tıkanan damar açılmazsa dokular ölmeye başlar. Almanyada ortalama yılda 500.000 kişi kalp krizi geçirmekte ve bunların yarısı ölmektedir.

    Kalp krizi nasıl oluşur?
    Kalp krizinin ana sebebi damar sertliği (arteryoskleroz) sebep olur. Damar sertliği bazı kişilerde genç yaşlarda görülmeye başlar. Bu damar sertliği kronar damarları ile sınırlı olmayıp vücudun bütün damarlarında görülür ve kişi yaşlandıkca damar sertliğide artar. Damar sertliği nedeniyle damarlar daralır, kandaki pıhtılaşma (tromboz) oluşursa ve buda kronarlara gelirse, kronarlarda tıkanmaya sebep olur ve buda kalp krizine neden olur.

    Riziko faktörleri:
    1-) Sigara
    2-) Kolesterol
    3-) Homocystein
    4-) Şişmanlık
    5-) Diabet
    6-) Yüksek tansıyon
    7-) Yetersiz hareketetme
    8-) Kalp ve kandolaşımı zafiyeti
    9-) Sindirim organlarının yetersiz enzim salğılaması
    10-) Pıhtılaşmanın damarları daraltması
    11-) İrsi nedenler
    12-) Stres

    Kalp krizi sonucu oluşabilecek komplikasyonlar:
    1-) Aritmi
    2-) Kalp kası yırtılması
    3-) Kardiyolojik (kalp nedeniyel) şok
    4-) Kapl kapaklarında zafiyet
    5-) Tromboz
    6-) Emboli

    Kalp krizinin belirtileri:
    Genelikle tipik olarak göğsün solunda batıcı ve yanıcı ağrılar görülürse ve ağrılar genelikle sol kola kadar yayılıyorsa bu en belirgin özeliktir. Ayrıca karın üstünde sırta ve çenedede ağrı görülebilir. Bu belirtilerin haricinde boğuluyormuş gibi bir hiss ve korku, nefes darlığı, aniden bayılma ve baş dönmesini sayabiliriz. Kronar damarlarına gelen ve tıkayan pıhtı hemen ölüme sebep olabilir. Bayanlarda kalp krizi rahatsızlıkları: Göğüs ağrısı, yorgunluk, uyku rahatsızlıkları, tıknefes olma, ve mide ağrısı gibi değişik şekilde kendini belieder. Şeker hastalarında herhangi bir rahatsızlığa sebep olmadan hemen aniden kalp krizine neden olur.

    Teşhisi:
    Doktor hastalığı nasıl teşhiseder?
    1-) EKG ile kalbin foksiyonel çalışması ölçülür.
    2-) Kalp enzimlerini konsentresi kandan analşılır
    3-) Kalpteki protein konsentresi tesbitedilir
    4-) Ultrasonla kalp fonksiyonu ölçülür.
    5-) Sonda ile hangi damarların tıkandığı araştırılır

    Kalp krizinden korunma:
    1-) Damar sertliği en önemli ve tehlikeli olanıdır.
    2-) Sigarayı bırakmak gerekir.
    3-) Sağlıklı beslenmeli, yani bol sebze ve meyve yenmeli ve az hamurlu vede hayvansal besin tüketilmelidir.
    4-) Düzenli spor yapılmalı
    5-) Şeker hastalığı varsa hemen tedavi edilmeli
    6-) Yüksek tansiyon problemi varsa tedavi edilmeli
    7-) Kolesterol, lipid ve trigliserid varsa, tedavi edilmeli
    8-) Kimyasal ilaç alınıyorsa doktorun mutlaka bilmesi gerekir

    Tahminler:
    Kalp krizini en tahlikeli hastalıklardan biri olup hastaların % 50 ?si ilk 4 hafta içinde olmaktadır. Bununda asıl sebebi kalp ritim bozukluğudur. Kalp krizi nedeniyle kalp kaslarının bir kısmı ölür ve buda aradoku ile deşitirilebilir (trasplantasyon) , fakat aradoku kalp kası gibi esnek olmadığından aynı kalp kası gibi esneklik gösteremez ve kalp atışlarında anormalikler görülür. Aadoku kalp kaslarının gördüğü görevi tam olarak göremez. Kalp krizine küçük kronarlar sebep olmuşsa vereceği zararda o oranda büyük olur. Tıkanana damarlar ne kadar kısa sürede açılırsa, zararıda o oranda az olur.

    Tedavisi:
    Şayet kronarlarda tıkanma tesbitedilirse hemen amaliyat gerekebilir ve yoğun bakım nedeniyle mutlaka hastahanede bakım gerekir.
    1-) Kanın pıhtılaşmasının önlenmesi gerekir, böyle bir durumda uygun ilaçlar kulanılır.
    2-) Tıkanan damarlar balonla genişletilir ve açılır.
    3-) Bazı hallerde bypass amaliyatı zaruri olabilir
    4-) ACE-Frenleyici ilaçlar, bunlar damarları açarak genişletir.
    5-) Nitro ilaçları kronarları geniştetir ve kalp krizini önler.
    6-) Pıhtılaşmayı önleyici ilaçlar, pıhtılaşmayı önler ve damarları açar.
    7-) Kalp krizi geçiren şahsa burundan sunni nefes alması sağlanır.
    Kalp krizini ilaç veya amaliyatla atlatıktan sonra hastanın tedavisine devam etmesi gerekir. Bu nedenle hafif jimnastik ve nefes alış-veriş alıştırmaları yapılır. Doğal ilaçlardan sarımsak veya alıç preparatları veya Gökçek İksiri kısa sürede damar sertliklerini önler, kolesterolu düşürür ve kalbi güçlendirir. Kalp krizi atlatıldıktan sonrada bu ilaçlara devam edilmelidir. Bunalardan Gökçek İksiri çok çok etkilidir.

    Bağırsak florası ve kılcal kan dolaşımı sağlıklı yaşayabilmek için çok önemlidir. Çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim, glikoz, vb, besleyici maddenin hazırlanması, hücrelere ulaşması ve de mikroplarla mücadele eden makrofaj, T ve B- Hücreleri gibi savunma mekanizmalarının hücre aralarında dolaşması buna bağlıdır.Gökçek İksir'i ile tedavi olmak mümkündür. Tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalır.Gökçek İksiri vücudu cüruflardan arıtır, iltihaplı hastalıkları iyileştirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.Gökçek Tonik mide-bağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları ve her türlü alerjiye karşı etkilidir.

    Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olur.Siyah çay, kahve ve kola içilmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önler.Alkol ve sigaranın zararları belli kanser, damarların yağlanması vb, artı uzun süre bira içilirse cinsel ikdidarsızlık ve hatta kısırlığa sebep olmaktadır.Sucuk salam sosis gibi et mamullerine 5-6 ay ara vermek gerekir (sade temiz et az yenilebilir) çünkü asidoza sebep olmaktadır.Bu da birçok hastalığın ana kaynağıdır.Akşam yemeği yerine yoğurt, meyve veya salata yenilebilir veya sebze çorbası içilebilir.Hayvansal besinler, patates, tahıl (beyaz pirinç), bakliyat ve hamurlu yiyecekler, özelikle de tatlılar akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olur.Ne kadar beyaz pirinç, patates, hamurlu yiyecekler, tatlı yiyecek ve içecekler, o kadar yağ oluşturur.Çünkü nişasta glikoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa dönüşerek vücutta depolanır.Şeker ve antibiyotikler bağırsak mantarları çoğaltır, mantarlar ise her türlü hastalığı tetikler.Tatlı deyince akıla baklava, çikolata, dondurma vs gelir, kavun, karpuz ve üzümde tatlıdır ve bunlarda mantarı tetikler, çünkü aşırı şeker içeriler.Gökçek Diyet

      Forum Saati Perş. Kas. 28, 2024 7:12 am