1.Badem ve diğer yağı tohumlar
Faydası; kas yapımı, açlık hissini azaltır. Obezite, kalp hastalıkları, kas kaybı, kırışıklık, kanser, yüksek kan basıncı ile savaşırlar.
2.Baklagiller
Faydası; kas yapımı, yağ yakımını sağlar, sindirimi düzenler. Obezite, kolon kanseri, kalp hastalıkları, yüksek kan basıncı ile savaşırlar.
3.Ispanak ve diğer yeşil yapraklı sebzeler
Faydası; serbest radikalleri vücuttan uzaklaştırarak yaşlanmaya karşı kalkan oluştururlar. Kanser, kalp hastalıkları, inme, obezite ve osteoporoz ile savaşırlar.
4.Süt ve süt ürünleri (az yağlı veya yağsız olanlar)
Faydası; güçlü kasların yapımı ve kilo kaybını tetikler. Osteoporoz başta olmak, üzere obezite, yüksek kan basıncı ve kanser ile savaşır.
5.Yulaf kepeği (şeker ilavesiz)
Faydası; enerjiyi arttırır, LDL kolesterolü düşürür, kan şekerini dengeler ve bağırsak sistemini düzenler. Kalp Hastalıkları, diyabet, kolon kanseri ve obezite ile savaşır.
6.Yumurta
Faydası; kas yapımını destekler, yağ yakımını sağlar. Obezite ile savaşır.
7.Hindi ve diğer yağsız etler
Faydası; kas yapımını destekler, bağışıklık sistemini güçlendirir. Obezite ve diğer biçok hastalık ile savaşır.
8.Fıstık Ezmesi
Faydası; kas yapımını destekler, yağ yakımını sağlar. Obezite, kas kaybı, kırışıklık ve kalp hastalıkları ile savaşır.
9.Zeytinyağı
Faydası; kolesterolü düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir. Obezite, kanser, kalp hastalıkları, yüksek kan basıncı ile savaşır.
10.Tam Buğdaylı ekmekler ve şekersiz kahvaltılık gevrekler
Faydaları; vücudun yağ depolamasını engeller. Obezite, kanser, yüksek kan basıncı ve kalp hastalıkları ile savaşır.
11.Ahududu, böğürtlen gibi Kırmızı meyveler
Faydaları; kalbi korur, göz sağlığını destekler, denge, kordinasyon ve kısa süreli hafıza üzerinde etkilidir, açlık hissini engeller. kalp hastalıkları, kanser ve obezite ile savaşır.
Bu besinlerin etkilerinden faydalanmak için;
·İki veya daha fazlasını ana menüde ve en az birini de ara öğünde kullanmaya çalışın.
·Protein, karbonhidrat ve yağ dengesini sağlamak için besinleri her öğününüze paylaştırın.
·Ara öğün yaparken mutlaka bir parça protein aldığınızdan emin olun.
Uzman Diyetisyen Gamze Şanlı Ak
Faydası; kas yapımı, açlık hissini azaltır. Obezite, kalp hastalıkları, kas kaybı, kırışıklık, kanser, yüksek kan basıncı ile savaşırlar.
2.Baklagiller
Faydası; kas yapımı, yağ yakımını sağlar, sindirimi düzenler. Obezite, kolon kanseri, kalp hastalıkları, yüksek kan basıncı ile savaşırlar.
3.Ispanak ve diğer yeşil yapraklı sebzeler
Faydası; serbest radikalleri vücuttan uzaklaştırarak yaşlanmaya karşı kalkan oluştururlar. Kanser, kalp hastalıkları, inme, obezite ve osteoporoz ile savaşırlar.
4.Süt ve süt ürünleri (az yağlı veya yağsız olanlar)
Faydası; güçlü kasların yapımı ve kilo kaybını tetikler. Osteoporoz başta olmak, üzere obezite, yüksek kan basıncı ve kanser ile savaşır.
5.Yulaf kepeği (şeker ilavesiz)
Faydası; enerjiyi arttırır, LDL kolesterolü düşürür, kan şekerini dengeler ve bağırsak sistemini düzenler. Kalp Hastalıkları, diyabet, kolon kanseri ve obezite ile savaşır.
6.Yumurta
Faydası; kas yapımını destekler, yağ yakımını sağlar. Obezite ile savaşır.
7.Hindi ve diğer yağsız etler
Faydası; kas yapımını destekler, bağışıklık sistemini güçlendirir. Obezite ve diğer biçok hastalık ile savaşır.
8.Fıstık Ezmesi
Faydası; kas yapımını destekler, yağ yakımını sağlar. Obezite, kas kaybı, kırışıklık ve kalp hastalıkları ile savaşır.
9.Zeytinyağı
Faydası; kolesterolü düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir. Obezite, kanser, kalp hastalıkları, yüksek kan basıncı ile savaşır.
10.Tam Buğdaylı ekmekler ve şekersiz kahvaltılık gevrekler
Faydaları; vücudun yağ depolamasını engeller. Obezite, kanser, yüksek kan basıncı ve kalp hastalıkları ile savaşır.
11.Ahududu, böğürtlen gibi Kırmızı meyveler
Faydaları; kalbi korur, göz sağlığını destekler, denge, kordinasyon ve kısa süreli hafıza üzerinde etkilidir, açlık hissini engeller. kalp hastalıkları, kanser ve obezite ile savaşır.
Bu besinlerin etkilerinden faydalanmak için;
·İki veya daha fazlasını ana menüde ve en az birini de ara öğünde kullanmaya çalışın.
·Protein, karbonhidrat ve yağ dengesini sağlamak için besinleri her öğününüze paylaştırın.
·Ara öğün yaparken mutlaka bir parça protein aldığınızdan emin olun.
Uzman Diyetisyen Gamze Şanlı Ak