Çocuklar, bayram yapın,sevinin ve haykırın,
Engel denen her şeyi, güçlerinizle kırın.
Çocuklar,bilin ki siz koca bir cihansınız.
Vatanın her yerinden fışkıran volkansınız.
Neşe ile bu yurdu çınlatınız her zaman.
Sizindir bu ünlü gün,ünlü 23 Nisan
Çocuklar,güler yüzle atılın ileriye,
Ve hep birden haykırın yaşasın vatan
Doğan güneş sizindir,yıldızlarla ay sizin,
Artık vatan sizindir,artık bayrak sizindir.
Ey güneş yüzlü çocuklar!Gülün,koşun,eğlenin...
Ben senin bana emanet ettiğin, şehidimin kanıyla sulanan toprağın mirasçısıyım. Ben geleceğim, ben umudum, ben Türk çocuğuyum. Ben, senin bana emanet ettiğin toprağın sahibiyim.Ey yeni Türkiye’nin vatansever çocukları;Sevginin en tatlısını doya doya hissediyorum. Çalışmayı seviyorum. Senin iyiliksever olduğuna inanıyorum. Bu satırları yazan ellerin bir gün not defterine öğrencilerin notlarını yazan bir öğretmenin ,başarılı bir mimarın, bir mühendisin,bir şairin,vatansever bir doktorun elleri olabileceğine inanıyorum. Sevgiyi ve barışı tanıdıkça daha büyük işler yapacağına inanıyorum!
Sayın müdürüm, müdür yardımcılarım; değerli öğretmen arkadaşlarım; sevgili öğrenciler ve kıymetli misafirlerimiz,
TBMM’nin 96. kuruluş yıldönümünde, yeni bir Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında bir araya gelmiş olmanın kıvancı içerisindeyiz.
Tarih boyunca özgürlüğüne düşkünlüğü ile tanınmış olan Türk Milleti 1. Dünya Savaşından sonra ülke topraklarının düşmanlar tarafından işgal edilmesi üzerine bir kez daha özgürlüğünü geri alma mücadelesine girişmiştir.
Ulusal Kurtuluş Savaşımız ******’ün 19 mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı ile başlamış, Erzurum ve Sivas Kongreleri ile ulusal birliğimizin temelleri atılmıştır ****** ve yurdumuzun dört bir yanından seçilerek gelen 115 milletvekilinin katılımı ile 23 nisan 1920’de Ankara’da TBMM açılmıştır. Meclisin açılışı ile ülkenin yönetimi bu meclise verilmiştir. O tarihten sonra ülkenin yönetimi ile ilgili kararlar bu meclis tarafından alınmış ve Ulusal Kurtuluş Savaşımız bu meclis tarafından başarıyla yönetilmiştir.
Bugün de 550 milletvekili ile ülkeyi yönetme görevini sürdüren TBMM, Türk Milletinin seçtiği milletvekillerinden oluşmuştur. Bu durum Meclis yönetimine, ulusun kendi kendini yönetmesi anlamını katmıştır.
23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramıdır. ******’ün bu bayramı çocuklara armağan etmesi bu bayramın çocuk bayramı olarak da anılmasını sağlamıştır. 23 Nisan dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramıdır. Bu önemli günde ülkemizdeki yönetim birimleri bir günlüğüne çocuklara bırakılır ve çocuklar için değişik etkinlikler düzenlenir. Dünya çocukları da Ankara’daki çocuk şenliğine katılarak Türk çocuklarının sevincine ortak olurlar .
Sevgili çocuklar,
******, “Bugünün küçükleri yarının büyükleridir” diyerek sizlere vermemiz gereken önemi en güzel şekilde ifade etmiştir.
Unutmayın! Bugün bizlerin bulunduğu bu makam ve mevkilerde gelecekte sizler yer alacaksınız.Bugün burada coşkunuzu paylaşan büyükleriniz sizden araştıran, düşünen , üreten, ahlaki ve insani değerlere sahip insanlar olarak yetişmenizi beklemektedirler. Sizler de bu bilince sahip olmalısınız. Şimdiden sorumluluklarınızı yerine getirip geleceğe iyi hazırlanırsanız aydınlık yarınlar sizlerin olacaktır.
Bizlere bugünleri kazandıran fedakar insanları rahmetle anıyor, siz sevgili çocuklarımızın bayramını kutluyoruz.