amitie

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

education

Öğretmenler Günü Konuşma Metni

Admin
    Admin
    Admin

Öğretmenler Günü Konuşma Metni Empty Öğretmenler Günü Konuşma Metni

Mesaj  Admin C.tesi Kas. 14, 2015 7:23 am

Sessizliğim olur musun?
    Ruhumdaki.
    Çığlığım olur musun?
    Sessizliğimde.
    Gözyaşlarım olur musun?
    Sessiz ve dokunaklı.
    Yaralarımı sarar mısın?
    Gülücüklerinle.
    Dostum olur musun?
    Samimiyetinle.
    Öğretmenim olur musun?
    Sevginle...

Enine boyuna bütün zamanlarda, dört duvar arasında başlar birlikteliğimiz . Bulutsuz, masmavi dünyalarına ortak oluruz sınıfın kapısından içeri adım attığımızda. Sevginin, sevincin güneşi doğar o an yüreklerimize. Bir söz yağmurudur bahçemize dökülen, kitaplar dolusu bilgiler altında ıslanır minik yürekler.

Sayın Müdürüm,Kıymetli Öğretmen Arkadaşlarım, Sevgili Öğrenciler;
    Bugün 24 kasım öğretmenler günü.Bugün öğretmen olmanın sevincini yaşıyoruz. Çok şerefli ve ideal bir meslek olan öğretmenlik mesleğini yapmanın kıvancıyla sizleri selamlıyorum.Dünyada hiç bir meslek öğretmenlik kadar manevi bir güç ve şerefe sahip değildir.Mühendis bina yapar, ressam resim çizer, çiftçi ekin yetiştirir,yani abideleştirilmek istenen şey maddedir.Lakin bir öğretmen insan ruhunu şekillendirir.Ama bu eseri şekillendirirken eserinde imzası olmayan tek sanatkar öğretmendir.
    Öğretmenler bir toplum içinde en saygıdeğer kişilerdir.Öğretmenlerin değerinin ve saygınlığının arttırılması , toplumların geleceğinin teminatıdır.
    Sevgili öğrenciler , öğretmenlerinize verebileceğiniz en güzel hediye onlara saygı duymanız,onları dikkatle dinlemeniz, çalışkan,dürüst, insani değerlere sahip, vatan sevgisiyle dolu, topluma yararlı insanlar olmanızdır.
    Öğretmenlik mesleği kutsaldır. Peygamber mesleğidir.Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.): “Ben öğretmen olarak gönderildim.” (İbni Mâce, Mukaddime, 17) buyurmaktadır. Bu meslekten daha âli bir meslek düşünülebilir mi? Zira öğretmenlik mesleği, tüm mesleklerin piridir. İçtimai hayatta insanlara millî, mânevî, insanî, ahlâkî, sosyal ve kültürel değerleri öğreten öğretmendir. Öğretmen, mesleğinin kutsiyetinin farkında olduğu için aşkla, şevkle yapar işini…Mustafa Kemal ****** :"Öğretmenler yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır."diyerek öğretmenlerin bir toplumdaki önemini belirtmiştir.

Öğretmenlik, bir bahar güneşi gibidir. Nasıl can verirse güneş havaya, suya, toprağa... Nasıl can verirse bahar için kışın ayazında donmuş doğaya! Öğretmen de öyle ışık saçar topluma.

Bir öğretmen için sınıftaki her öğrenci birer gelecektir.Bir umut çiçeğidir ülkesinin geleceğine ektiği...Belki hepsi birer doktor,mühendis, öğretmen olamayacak ama iyi bir anne,şefkatli bir baba, vefalı bir dost ,dürüst bir tüccar,kahraman bir asker, yardımsever bir vatandaş, ülkesini sevip ona hizmet edecek birer vatansever olacaktır.Öğretmeni her gün bıkmadan , usanmadan şevkle okula getiren işte bu idealdir.
    Sevgili öğrenciler; Her şey sizler için .Sizler bizim geleceğimiz,güzel günler için umudumuzsunuz.İşte bu yüzden her biriniz bizler için son derece kıymetlisiniz.Bizim için en büyük mutluluk,sizleri en güzel şekilde yetiştirip vatanımıza faydalı kişiler olarak görmektir.Sizler de hem kendinize hem de sizleri yetiştiren öğretmenlerinize karşı sorumlu olduğunuzu hiç bir zaman aklınızdan çıkarmayınız.
    Ben inanıyorum ki, hepiniz öğretmenlerinizin verdiği emekleri boşa çıkarmayacak ve yalnızca bizim için değil ülkemiz için birer gurur kaynağı olacaksınız.
    Evde bakıcıya bıraktığımız kendi evlatlarımızdan ayırmayarak, öğrencilerim yerine oğlum, kızım, evladım deriz. Sevginin her türlü haliyle nasıl seslenirsek seslenelim, onlar için biz: " canım öğretmenim, biricik öğretmenim’’ oluruz her zaman.
    Aslında biz kim miyiz?
    Sevmeyi, sevilmeyi öğreteniz. Aydınlıkları sunan, onlara ışık olan, mum gibi eriyen, ateşleri yakanız.
    Annesini, babasını memleketini bırakan, yuvasına, yavrusuna hasret kalan, binlerce kilometre uzaklara gitmeyi göze alanlarız.
    Sevdiklerimizin yüzünü son bir kez göremeden görevi başında şehit düşen, gözlerindeki yaşı kimse görmeden silenleriz. Yakacak odun için tüm köyü dolaşan, kar yağdığında yolları açan, tüm zorlukların üstesinden gelmeye çabalayanız. Minicik dünyaları okula kazandırmak için uğraşan, gerekirse bu uğurda savaşlar vereniz. Burnu aktığında iğrenmeden silen, saçlarını tüm sevgisiyle ören, onlar gülünce gülen, üzülünce içi sızlayanız. Kısacası biz; binlerce çocuğu olan bir anne, bir babayız.
    Kılavuzum, servetim, bilgim, benim sevgili öğretmenlerim . Sizin sayenizde buradayım. Mesleklerin en onurlusu, en anlamlısı,en mütevazisi, en kutsalı benim mesleğim . Çünkü ben; avukatın, doktorun, hâkimin, mühendisin, işçinin, şairin,millet vekilinin,başbakanın,cumhurbaşkanının öğretmeniyim.
    Ben öğretmenin ÖĞRETMENİYİM…
    GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN CANIM ÖĞRETMENLERİM!

Similar topics

-

Forum Saati C.tesi Kas. 02, 2024 8:20 pm