amitie

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

education


    KARACİĞERİ TEMİZLEYEN BİTKİLER

    Admin
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 263
    Kayıt tarihi : 18/01/09

    KARACİĞERİ TEMİZLEYEN BİTKİLER Empty KARACİĞERİ TEMİZLEYEN BİTKİLER

    Mesaj  Admin C.tesi Nis. 12, 2014 7:03 pm

    SARIMSAK: Sarımsak çok keskin kokuludur. Küçücük miktarda sarımsak bile karaciğer enzimlerini uyararak, toksinlerin vücuttan dışarıya atılmasını sağlar. İçeriğindeki “alisin” ve “selenyum” karaciğerin temizlenmesine yardım eder.

    GREYFURT: Eğer gece oldukça fazla alkol aldıysanız, kahvaltınız da greyfurtu meyve olarak veya sıkılmış halde bulundurmanız mükemmel olabilir. Greyfurt içeriğindeki yüksek miktarda “C vitamini” ve “antioksidanlar” sayesinde karaciğerin doğal yolla hızlı bir şekilde zararlı maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.
    ELMA: Elmanın içinde yüksek miktarda bulunan “pektin” maddesi, sindirim aşamasında vücudu toksinlerden arındırılarak temizlenmeye ve karaciğerin işini kolaylaştırmaya yarar.
    LİMON VE LİME: Bir bardak su içine sıkılmış limon veya lime suyu, karaciğerden toksinlerin atılmasına yardımcı safranın uyarılmasını sağlar.
    PANCAR VE HAVUÇ: Bu sebzelerin içeriğinde bulunan “flavonoidler” ve “beta karoten” karaciğerin çalışmasını ve sağlıklı bir şekilde çalışmasını destekler.
    YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER: Eğer karaciğerinize ve vücudunuza genel bir detoks yapmak için yardımcı arıyorsanız, yeşil yapraklı sebzeleri yemek yapacağınız en iyi seçimlerden olur. Üzerinde bulunan yüksek miktardaki “klorofiller” kendi üzerindeki toksinleri de emebilir ve ağır metal, kimyasallar, pestisitleri nötralize ederek karaciğerin ciddi anlamda rahatlamasına ve dinlenmesine destek olur. Ispanak, roka, karahindiba en iyi seçeneklerdir.
    AVAKADO.
    TAM TAHILLAR: Tam tahıllardaki yüksek “B vitaminleri” karaciğer sağlığı ve fonksiyonları için oldukça yararlıdır. Beyaz un yerine mümkün olduğu kadar tam tahıllı besinleri tüketmeye özen gösterin.
    ZERDEÇAL: Zerdeçal Hint yemeklerinde sıkça kullanılan, yemeğe sarı rengini veren bir baharattır. Enzimlerin karsinojenleri detoksiye etmesine ve serbest radikallerin karaciğere zarar vermesini engelliyen güçlü bir özelliği vardır.

      Forum Saati Ptsi Kas. 04, 2024 8:11 pm