DEPRESYONU YENMEYE YARDIMCI DOĞAL BESİNLER VE BİTKİLER
Depresyon, artık çağımızın hastalığı oldu neredeyse.Hatta üstüne şarkılar bile yazıldı, çizildi. Aslında günümüzde herkesin ağzına pelesenk olan depresyon kötü bir hastalık. Mutlaka psikolojik destek alınması gereken bir durum. Ama doktorunuza danışarak, doktorunuzun onaylaması halide, doğal besinlerden be bitkilerden de faydalanmak mümkün. Tabi aşırıya kaçmadan. Düzenli beslenme ile.İşte depresyonu ve ruhsal sıkıntıyı yenmenizde sizlere yardımcı olabilecek bir kaç doğal öneri ;
Avokado: Torpik meyvemizin sindirimi çok rahat.Bu yüzden de yeni doğmuş bebeklerin ilk maması olarak tavsiye edelebilir. Tabi Uzman bir hekime danışarak bu işe kalkışmanızı öneririz. İçerdiği E vitamini kalbe iyi gelir, yüksek potasyum da dinç tutar ve insanı depresyona sokan uyuşukluluk ve rahatlığı üzerinden atar. Vücudun kolesterol oranını ayarlar. Teninizin sürekli hücre yenilemesine neden olur. Bu arada sizler için önemli bir konuyuda söylemeden geçmeyelim. Eğer kilo sorununuz var ise avakadoyu sizlere önermiyoruz. Çünkü içeriğindeki yağ oranı oldukça fazla.
Çikolata: Mutluluk kaynağı mükkemmel besin. Tek kelimeyle harika ve vazgeçilmez. Sütlü veya bitter, hangisi damak zevkinize uygun ise. İçinde bulunan magnezyum ve diğer bir kaç madde ile beyini uyarıyor ve mutluluk hormonu, yani seratonin salgılanmasını sağlıyor. Bazı uzamnalar sütlü olanı, bazıları ise bitter olanı tavsiye ediyorlar. Ben kendi şahsıma konuşayım, sütlü olan daha güzel.Çünkü içerdiği kakao yağı, magnezyum, E vitamini beynin kendisini yenilemesine ve psikolojik rahatlık sağlamasına yardımcı olur. Önemli hatırlatma: Buna çikolatanın zararı demek ne kadar doğru olur bilemem ama, Migreni olanlar çikolatadan uzak durmalıdır.
İstiridye: Deniz ürünlerinin en babası. İçindeki demir, sperm sayısını ve insanın seks gücünü artırır. A, B12 ve C vitaminleri içerir. Beyin için en faydalı yiyecek olan istiridye, enerji verir. Uyarı : Kolesterol oranı birçok balığın iki katıdır.
Patates: Orta direk yemeği patates. Sofralarımızın taçsız kralı diyelim mi kendisine ? Orta boy bir patates,bir insanın bir gün içinde alması gereken C vitaminini içerir. Beyindeki serotonin adlı kimyasal maddenin kendisini yenilemesini sağlarRUHSAL SIKINTILAR VE DEPRESYON İÇİN FAYDALI ŞİFALI BİTKİLER
Ruhsal sıkıntılar ve depresyon için, beslenme düzenine biraz daha dikkat etmek gerekir. Tabi sadece beslenmekle düzelebilecek bir durum değil bu. Mutlaka psikiyatri uzmanının önerilerini dinlemek gerekir. Ama yardımcı tedaviler almak isteyenler için bir kaç şifalı önerimiz var.
* Adaçayı , iyi bir baharat ve antibiyotiktir.
Sinir hastalıklarına, depresyonlara, titremeye, sersemliğe, sinir bozukluğuna ve yorgunluğa çok iyi gelir. Gece terlemesini önler.
* Adamotu, bıkkınlık, ümitsizlik, içe kapanıklık gibi ruhsal durumları ortadan kaldırır.
* Ahlat, (yaban armudu) sinirleri teskin eder, idrar söktürür.
* Çay 'ın içinde kahvenin yarısı kadar kafein vardır. Sinirleri uyararak zihni açar.
* Civan perçemi, (25-30) gram çiçeği çay gibi haşlanarak içilirse, mideye, ve sinirlere iyi gelir.
* Fesleğen, tohumlarından yapılan çay sinirleri kuvvetlendirir.
* Ihlamur, sinir sistemi rahatsızlıklarına, iyi gelir.
* Karanfil ağacından, elde edilen yağ sinir rahatsızlıklarına iyi gelir.
* Kahve, sinirleri kuvvetlendirir.
* Kimyon, melek otu, sinirleri teskin eder.
* Mandalina, armut, marul , sinir krizine iyi gelir.
* Portakal, havuç, armut, şalgam, soğan, kuşkonmaz, badem, erik, incir ve kuruyemişler; depresyona, sinir zafiyetine iyi gelir.
* Mürver ağacı, meyvelerinden yapılan çay sinirleri teskin eder.
* Pırasa, sinirleri yatıştırır.
* Vanilya, ruhsal bunalıma iyi gelir DEFNE ÇAYININ FAYDALARI VE YAPILIŞI
Defne, kokusu ve faydalarıyla eşşiz bir bitki. Defne çayı da bitkisi kadar faydalı. Defne çayının dağıttığı şifalara örnek olarak, İştah açması, hazmı kolaylaştırması ve kan dolaşımını düzenlemesi, gösterilebilir.
GEREKLİ MALZEMELER :
* 3 tutam Defne yaprağı,
* 2 tutam Tarçın,
* Kavrulmuş kahve çekirdeği,
* 1 tutam Hatmi çiçeği,
* Bal
* Su
DEFNE ÇAYININ HAZIRLANIŞI : Tarçın kabukları ve kahve çekirdeğini havanda ezin. Defne yaprağı ve hatmi çiçeğini suda 10 dak kaynatın. İçine bal ve tarçını ekleyin.
KULLANIM ŞEKLİ : Yemeklerden sonra 1 er bardak için.
Depresyon, artık çağımızın hastalığı oldu neredeyse.Hatta üstüne şarkılar bile yazıldı, çizildi. Aslında günümüzde herkesin ağzına pelesenk olan depresyon kötü bir hastalık. Mutlaka psikolojik destek alınması gereken bir durum. Ama doktorunuza danışarak, doktorunuzun onaylaması halide, doğal besinlerden be bitkilerden de faydalanmak mümkün. Tabi aşırıya kaçmadan. Düzenli beslenme ile.İşte depresyonu ve ruhsal sıkıntıyı yenmenizde sizlere yardımcı olabilecek bir kaç doğal öneri ;
Avokado: Torpik meyvemizin sindirimi çok rahat.Bu yüzden de yeni doğmuş bebeklerin ilk maması olarak tavsiye edelebilir. Tabi Uzman bir hekime danışarak bu işe kalkışmanızı öneririz. İçerdiği E vitamini kalbe iyi gelir, yüksek potasyum da dinç tutar ve insanı depresyona sokan uyuşukluluk ve rahatlığı üzerinden atar. Vücudun kolesterol oranını ayarlar. Teninizin sürekli hücre yenilemesine neden olur. Bu arada sizler için önemli bir konuyuda söylemeden geçmeyelim. Eğer kilo sorununuz var ise avakadoyu sizlere önermiyoruz. Çünkü içeriğindeki yağ oranı oldukça fazla.
Çikolata: Mutluluk kaynağı mükkemmel besin. Tek kelimeyle harika ve vazgeçilmez. Sütlü veya bitter, hangisi damak zevkinize uygun ise. İçinde bulunan magnezyum ve diğer bir kaç madde ile beyini uyarıyor ve mutluluk hormonu, yani seratonin salgılanmasını sağlıyor. Bazı uzamnalar sütlü olanı, bazıları ise bitter olanı tavsiye ediyorlar. Ben kendi şahsıma konuşayım, sütlü olan daha güzel.Çünkü içerdiği kakao yağı, magnezyum, E vitamini beynin kendisini yenilemesine ve psikolojik rahatlık sağlamasına yardımcı olur. Önemli hatırlatma: Buna çikolatanın zararı demek ne kadar doğru olur bilemem ama, Migreni olanlar çikolatadan uzak durmalıdır.
İstiridye: Deniz ürünlerinin en babası. İçindeki demir, sperm sayısını ve insanın seks gücünü artırır. A, B12 ve C vitaminleri içerir. Beyin için en faydalı yiyecek olan istiridye, enerji verir. Uyarı : Kolesterol oranı birçok balığın iki katıdır.
Patates: Orta direk yemeği patates. Sofralarımızın taçsız kralı diyelim mi kendisine ? Orta boy bir patates,bir insanın bir gün içinde alması gereken C vitaminini içerir. Beyindeki serotonin adlı kimyasal maddenin kendisini yenilemesini sağlarRUHSAL SIKINTILAR VE DEPRESYON İÇİN FAYDALI ŞİFALI BİTKİLER
Ruhsal sıkıntılar ve depresyon için, beslenme düzenine biraz daha dikkat etmek gerekir. Tabi sadece beslenmekle düzelebilecek bir durum değil bu. Mutlaka psikiyatri uzmanının önerilerini dinlemek gerekir. Ama yardımcı tedaviler almak isteyenler için bir kaç şifalı önerimiz var.
* Adaçayı , iyi bir baharat ve antibiyotiktir.
Sinir hastalıklarına, depresyonlara, titremeye, sersemliğe, sinir bozukluğuna ve yorgunluğa çok iyi gelir. Gece terlemesini önler.
* Adamotu, bıkkınlık, ümitsizlik, içe kapanıklık gibi ruhsal durumları ortadan kaldırır.
* Ahlat, (yaban armudu) sinirleri teskin eder, idrar söktürür.
* Çay 'ın içinde kahvenin yarısı kadar kafein vardır. Sinirleri uyararak zihni açar.
* Civan perçemi, (25-30) gram çiçeği çay gibi haşlanarak içilirse, mideye, ve sinirlere iyi gelir.
* Fesleğen, tohumlarından yapılan çay sinirleri kuvvetlendirir.
* Ihlamur, sinir sistemi rahatsızlıklarına, iyi gelir.
* Karanfil ağacından, elde edilen yağ sinir rahatsızlıklarına iyi gelir.
* Kahve, sinirleri kuvvetlendirir.
* Kimyon, melek otu, sinirleri teskin eder.
* Mandalina, armut, marul , sinir krizine iyi gelir.
* Portakal, havuç, armut, şalgam, soğan, kuşkonmaz, badem, erik, incir ve kuruyemişler; depresyona, sinir zafiyetine iyi gelir.
* Mürver ağacı, meyvelerinden yapılan çay sinirleri teskin eder.
* Pırasa, sinirleri yatıştırır.
* Vanilya, ruhsal bunalıma iyi gelir DEFNE ÇAYININ FAYDALARI VE YAPILIŞI
Defne, kokusu ve faydalarıyla eşşiz bir bitki. Defne çayı da bitkisi kadar faydalı. Defne çayının dağıttığı şifalara örnek olarak, İştah açması, hazmı kolaylaştırması ve kan dolaşımını düzenlemesi, gösterilebilir.
GEREKLİ MALZEMELER :
* 3 tutam Defne yaprağı,
* 2 tutam Tarçın,
* Kavrulmuş kahve çekirdeği,
* 1 tutam Hatmi çiçeği,
* Bal
* Su
DEFNE ÇAYININ HAZIRLANIŞI : Tarçın kabukları ve kahve çekirdeğini havanda ezin. Defne yaprağı ve hatmi çiçeğini suda 10 dak kaynatın. İçine bal ve tarçını ekleyin.
KULLANIM ŞEKLİ : Yemeklerden sonra 1 er bardak için.