Ton balığının faydaları nelerdir?
Ton balığında bulunan omega 3 yağ asitleri, kalp ve damar sağlığının korunması açısındna çok önemli er teşkil etmektedir. Vücuttaki HDL (iyi kolesterol) ün artmasını sağlar. Ki yüksek HDL damar tıkanıklığına sebep vermektedir.
Ton balığı kanın pıhtılaşmasını engeller ve böylelikle kan akışını arttırır. Bu durum felç riskini azaltır. Bunun için haftada 1 ile 3 porsiyon arası ton balığı yemek gerekir.
Tuna balığında oldukça fazla proetein ve az miktarda sodyum vardır. Bu yüzden kan basıncının normal seviyede seyretmesini sağlar.
Omega 3 yağ asitleri göz sağlığı için de önemlidir. Göz kuruluğuna en iyi gelen yiyecektir ve yaşlanmaya bağlı olarak oluşan göz hastalıklarında önemli yeri vardır.
Göğüs kanseri, kolon kanseri ve böbrek kanserinin en büyük düşmanı tuna balığında bulunan omega 3 yağ asitleridir. Araştırmalar, ton balığının lösemiyi engellediğini de ortaya çıkartmıştır.
Beyne sağlıklı kan akışının sağlanması ve beyindeki elektrik sinyallerinin güçlendirilmesinde önemli yeri olan omega 3, alzheimer hastalığı riskini de azaltmaktadır.
Ton balığındaki en önemli vitaminlerden biri selenyumdur. Selenyum duygudurum ve iştah seviyesinin kontrolü için önemlidir. Selenyum eksikliği mutsuzluğa, depresyona ve kaygıya sebep olur.
Selenyum ve omega 3 yağ asitlerinin birlikteliğinden sağlıklı bir karaciğer meydana gelmektedir. Bu bileşim vücuttan toksinleri atar ve antioksidan etkisi vardır.
Ton balığında bulunan omega 3 yağ asitleri, kalp ve damar sağlığının korunması açısındna çok önemli er teşkil etmektedir. Vücuttaki HDL (iyi kolesterol) ün artmasını sağlar. Ki yüksek HDL damar tıkanıklığına sebep vermektedir.
Ton balığı kanın pıhtılaşmasını engeller ve böylelikle kan akışını arttırır. Bu durum felç riskini azaltır. Bunun için haftada 1 ile 3 porsiyon arası ton balığı yemek gerekir.
Tuna balığında oldukça fazla proetein ve az miktarda sodyum vardır. Bu yüzden kan basıncının normal seviyede seyretmesini sağlar.
Omega 3 yağ asitleri göz sağlığı için de önemlidir. Göz kuruluğuna en iyi gelen yiyecektir ve yaşlanmaya bağlı olarak oluşan göz hastalıklarında önemli yeri vardır.
Göğüs kanseri, kolon kanseri ve böbrek kanserinin en büyük düşmanı tuna balığında bulunan omega 3 yağ asitleridir. Araştırmalar, ton balığının lösemiyi engellediğini de ortaya çıkartmıştır.
Beyne sağlıklı kan akışının sağlanması ve beyindeki elektrik sinyallerinin güçlendirilmesinde önemli yeri olan omega 3, alzheimer hastalığı riskini de azaltmaktadır.
Ton balığındaki en önemli vitaminlerden biri selenyumdur. Selenyum duygudurum ve iştah seviyesinin kontrolü için önemlidir. Selenyum eksikliği mutsuzluğa, depresyona ve kaygıya sebep olur.
Selenyum ve omega 3 yağ asitlerinin birlikteliğinden sağlıklı bir karaciğer meydana gelmektedir. Bu bileşim vücuttan toksinleri atar ve antioksidan etkisi vardır.