Guatr hastalarının alması gereken besinler
Pırasa, kuru erik, balık, fasulye, sarımsak, soğan, dut, inek sütü, hoşaf, havuç, lahana, turp ve mısır yenmemelidir. Kabız olunmamalıdır.
Tiroid fazla çalışırsa tansiyon ve vücut ısısını yükselmesi ortaya çıkar.
Tiroid az çalışırsa kilo artması, yorgunluk, kabızlık, dikkatin azalması, depresyon, çabuk üşüme, tırnak kuruması, saç kırıklığı ve kolesterol yükselmesi gibi sorunlar ortaya çıkar.
Antep fıstığı guatr hastalığına iyi gelir.
Çay faydalıdır. Dut guatr hastalığı için kullanır.
Hünnap guatr hastalığında kullanılır.
Kereviz guatr hastalığı için faydalıdır.
Kereviz kaynatılır suyu içilirse faydalıdır.
Karalâhana guatr yapıcıdır.
Katırtırnağı tiroid bezi için faydalıdır.
Tere tohumu şekerle yenirse faydalıdır.
Yoğurt otu faydalıdır.
Yulaf guatr önleyici etkisi vardır.
.