LAHANA turşusu süper bir çözümdür.
Rafadan yumurtayı sıcak olarak içebilirsiniz.
Rafadan bıldırcın yumurtasını içebilirsiniz.
Havuç haşlanıp ezilir.Üzerine pudra şekeri,ezilmiş ceviz,ezilmiş yer fıstığı serpilir.Karıştırılarak yenir.
Lahana yaprakları kaynatılır .Üzerine bir miktar kuru üzüm ve kuru incir konur.Şeker de ilave edilir.Kaşık kaşık yenir.
Bir yemek kaşığı böğürtlen yaprağı kaynatılır.Bardağa konulur.Üzerine su ılıken limon sıkılır ve sıvı bal konur ve Sabah ,öğle ve akşam taze olarak yarım su bardağı ya da 2/3 bardak içilir.
Zencefil,hibiskus,ada çayı ve nar çiçeği aynı miktarda demlikte demlenir ve afiyetle besmele çekerek içilir.
aşırı, soğuk ve aşırı sıcak gıdalardan uzak durulur. Yine acı gıdalar tahrişi artıracağı için terk edilir.
- tarçın bir çay bardağı suda 5-7 dakika kaynatılır. Ilık olarak içilir.
- zencefil çayı, adaçayı ses kısıklığına iyi gelir.
ses kısıklığı süresince boğaz yumuşak tutulmalı, konuşmak için ses telleri zorlanmamalı, bitkisel desteklerle rahatsızlığın geçmesi beklenmeli.
• Öksürük ve ses kısıklığına karşı, ılık su ile yapılmış bal şerbetinin belli bir süre içilmesi gayet faydalıdır. Öksürüğü ve ses kısıklığım hafifletir, boğazı ve ses tellerini de temizler.
• Rafadan yumurta öksürüğe, göğüs tıkanıklığına ve ses kısıldığına karşı pek faydalıdır. Özellikle tatlı bademyağı ile birlikte ahndığı zaman boğazdaki sertliği yumuşatıp giderir.
• İstirahat etmek, belli bir süre konuşmamak veya az konuşmak.
• Şeker kamışı müzmin öksürüğe, ses telleri iltihabına ve ses kısıldığına karşı faydalıdır.
‘ Prasa, sinir sis temini,’teneffüs organlarını ve ses tellerini kuvvetlendirir.
‘ Kaymak ile şeker veya balı karıştırıp yemek.
• Menekşe yağı ile gargara yapmak. Çok konuşmaktan ve çağırıp bağırmaktan sakınmak.
• Toz, duman, tuzlu, acı akıcı ve ekşi gıdalardan da sakınmak lazımdır
Tavuk haşlanır haşlama suyu karabiber katarak içilir.
Sarmısak pişiriklir ve yutulur.
Nohut yemeği yapılır ve suyu içilir.
Rafadan yumurtayı sıcak olarak içebilirsiniz.
Rafadan bıldırcın yumurtasını içebilirsiniz.
Havuç haşlanıp ezilir.Üzerine pudra şekeri,ezilmiş ceviz,ezilmiş yer fıstığı serpilir.Karıştırılarak yenir.
Lahana yaprakları kaynatılır .Üzerine bir miktar kuru üzüm ve kuru incir konur.Şeker de ilave edilir.Kaşık kaşık yenir.
Bir yemek kaşığı böğürtlen yaprağı kaynatılır.Bardağa konulur.Üzerine su ılıken limon sıkılır ve sıvı bal konur ve Sabah ,öğle ve akşam taze olarak yarım su bardağı ya da 2/3 bardak içilir.
Zencefil,hibiskus,ada çayı ve nar çiçeği aynı miktarda demlikte demlenir ve afiyetle besmele çekerek içilir.
aşırı, soğuk ve aşırı sıcak gıdalardan uzak durulur. Yine acı gıdalar tahrişi artıracağı için terk edilir.
- tarçın bir çay bardağı suda 5-7 dakika kaynatılır. Ilık olarak içilir.
- zencefil çayı, adaçayı ses kısıklığına iyi gelir.
ses kısıklığı süresince boğaz yumuşak tutulmalı, konuşmak için ses telleri zorlanmamalı, bitkisel desteklerle rahatsızlığın geçmesi beklenmeli.
• Öksürük ve ses kısıklığına karşı, ılık su ile yapılmış bal şerbetinin belli bir süre içilmesi gayet faydalıdır. Öksürüğü ve ses kısıklığım hafifletir, boğazı ve ses tellerini de temizler.
• Rafadan yumurta öksürüğe, göğüs tıkanıklığına ve ses kısıldığına karşı pek faydalıdır. Özellikle tatlı bademyağı ile birlikte ahndığı zaman boğazdaki sertliği yumuşatıp giderir.
• İstirahat etmek, belli bir süre konuşmamak veya az konuşmak.
• Şeker kamışı müzmin öksürüğe, ses telleri iltihabına ve ses kısıldığına karşı faydalıdır.
‘ Prasa, sinir sis temini,’teneffüs organlarını ve ses tellerini kuvvetlendirir.
‘ Kaymak ile şeker veya balı karıştırıp yemek.
• Menekşe yağı ile gargara yapmak. Çok konuşmaktan ve çağırıp bağırmaktan sakınmak.
• Toz, duman, tuzlu, acı akıcı ve ekşi gıdalardan da sakınmak lazımdır
Tavuk haşlanır haşlama suyu karabiber katarak içilir.
Sarmısak pişiriklir ve yutulur.
Nohut yemeği yapılır ve suyu içilir.