ÖNCELİKLE STRESSİZ BİR HAYAT
YOĞURT
Dağ yemişi ya da yabani yemiş dediğimiz böğürtlen, ahududu, yaban mersini, dağ çileği gibi meyvelerin zihin açtığı belirlendi. Özellikle pasta tarifi, tatlı ve keklerde kullandığımız bu meyvelerin tazesini tüketmeye özen göstermeliyiz. Bakın konuyla ilgili açıklama şöyle;
Boston’da Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 60 yaş üstü 100 kadın arasında yapılan bir deneyde, dağ yemişlerinden her öğünde yiyenlerin yaşlanma seyrinin yavaşladığı ve zihinlerinin açıldığına tanık olundu.
Dağ çileği, ahududu, frenk üzümü, yaban mersini ve böğürtlen gibi meyveler, renklerini de aldıkları güçlü antioksidan “Flavonoit”i içermeleri sayesinde yaşlandırıcı etkilerin gücünü kırarken, beyindeki bazı hücrelerin yenilenmesini sağlayarak zihni ve hafızayı canlı tutabiliyor.
YOĞURT
Dağ yemişi ya da yabani yemiş dediğimiz böğürtlen, ahududu, yaban mersini, dağ çileği gibi meyvelerin zihin açtığı belirlendi. Özellikle pasta tarifi, tatlı ve keklerde kullandığımız bu meyvelerin tazesini tüketmeye özen göstermeliyiz. Bakın konuyla ilgili açıklama şöyle;
Boston’da Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 60 yaş üstü 100 kadın arasında yapılan bir deneyde, dağ yemişlerinden her öğünde yiyenlerin yaşlanma seyrinin yavaşladığı ve zihinlerinin açıldığına tanık olundu.
Dağ çileği, ahududu, frenk üzümü, yaban mersini ve böğürtlen gibi meyveler, renklerini de aldıkları güçlü antioksidan “Flavonoit”i içermeleri sayesinde yaşlandırıcı etkilerin gücünü kırarken, beyindeki bazı hücrelerin yenilenmesini sağlayarak zihni ve hafızayı canlı tutabiliyor.